Operatie geslaagd

Gisteren onder het mes geweest. Operatie geslaagd, gelukkig geen onverziene gebeurtenissen. Mag ook wel een keer 🙂 Nu aan het bijkomen. Ze hebben een flinke ritssluiting aangelegd. Voor de pijn is er nog een morfine pomp aangesloten, dus dat zorgt er voor dat het goed te doen is.

De chirurg was ook positief over het verloop van de operatie en het resultaat. Er zit weer beweging in de heup. Vandaag moet ik er al mee mobiliseren. Ben reuze benieuwd.

De wond lekte in het begin veel, maar nu zit er een groot drukverband omheen en lijkt het een stuk beter te gaan.Ze hebben een ongecemtenteerde steel kunnen plaatsen, waardoor de heup nog vaster zit. Ik weet niet zeker of dit ook bij de kom was gedaan. (Chirurg bevestigde dat ongecementeerd alleen bij de steel is gedaan, kom is wel gecementeerd. Is erg tevreden over de rontgen foto, zie onderaan.)

Mocht de genezing erg goed gaan willen ze over 2 weken de andere kant doen. Dat is een stuk eerder dan de 6 weken waar ze eerst aan dachten. Dit kan zorgen dat me revalidatie een stuk beter verloopt. Vandaag ook praten met de transferverpleegkundige wat de plannen worden. Ik wil zo gauw mogelijk naar het Sophia gaan, ipv dat ze me hier 2 weken houden of een week naar huis sturen met thuiszorg (werd ook kort over gesproken, lijkt me geen zinvolle oplossing).

Al met al lijkt het goed te zijn en heb ik een hoop gehad aan de training met de fysio om zo sterk mogelijk de operatie in te gaan. Iedereen bedankt voor de lieve berichtjes en steun. Doet veel goed 🙂

Nieuwe linker heup