Kleine update

Een kleine update voor de trouwe lezers:

2 weken geleden heb ik foto’s moeten laten maken van mijnย heupen omdat we merkten dat de mobiliteit nog erg beperkt is en dat we niet voorbij een bepaald punt komen. Om goed te begrijpen waar dit aan ligt besloot men om foto’s te maken en extra bloedonderzoek te doen. Goedbedoeld was ik ingepland bij het ziekenhuis in Den Haag op de Sportlaan omdat dit dichterbij was en men dan direct de foto’s zou kunnen inzien bij Sophia.

Helaas duurde de reis langer dan gepland door de stad, maar uiteindelijk zijn we daar relatief snel geholpen. We kwamen aan in het ziekenhuis alleen bij de poli leek niemand er wat van af te weten dat ik zou komen, behalve de dokter die het kennelijk niet had doorgegeven ๐Ÿ™‚ Altijd fijn, maar gelukkig opgelost. De dag erna vraagt de dokter of ik een dvd met de foto’s heb meegekregen. Die had ik niet, en toen kreeg ik te horen dat maar 1 dokter van het Sophia die foto’s kan inzien en dat ze eigenlijk toch wel de foto’s nodig hadden van de Sportlaan. En uiteraard waren die foto’s ook niet beschikbaar voor mijn vaste chirurg van LUMC, dus dat moest ook weer doorgestuurd worden. Afijn, je begrijpt wel hoe handig dit allemaal is ๐Ÿ™‚

Gelukkig waren de bloeduitslagen goed, maar de heupen zijn niet geheel volgens plan. Wat ik begrijp van de uitleg van de arts is dat de bovenbenen teveel in de heupkop zijn gezakt waardoor de bewegingsruimte is afgenomen. Het is daardoor wel duidelijk waarom we niet verder komen, maar ook enigszins jammer want je wil toch zo mobiel mogelijk zijn.

We gaan nu gewoon verder uiteraard met de dingen die wel kunnen. Ik heb gisteren met behulp van een trippelstoel zelf een transfer kunnen maken van de oefenbank van de fysio naar de trippelstoel. Gelukkig ga ik dus nogsteeds hele kleine stapjes vooruit.

Door het vele opzitten blijft de vochtafvoer in de benen slecht. Ik heb weer erg dikke voeten en het was op een gegeven moment zo dik dat ik de nieuwe schoenen en mijn crocs niet meer aan kon. We zijn nu aan het zwachtelen en hopelijk is alles binnenkort weer een beetje normaal.

De paprika plant heeft eindelijk mini-paprika’s en de peper plant produceert ook al een goede peper. Het voetbal duurt allemaal tot erg laat, ben er veel moe door. Afgelopen nacht samen met de zuster USA-BEL zitten kijken ๐Ÿ˜› Tot de volgende update ๐Ÿ™‚

20140702-132648-48408945.jpg

20140702-132647-48407364.jpg