Tenen :(

Zoals sommige al weten heb ik al 5 weken last van mijn tenen. Ingegroeide nagels zorgen voor een hoop ellende, het doet gewoon steeds veel pijn.

Het begon allemaal toen ik niet goed meer kon oefenen met staan.  Eerst dacht men het eenvoudig te kunnen oplossen met bijknippen en een keer per dag in de biotex. Maar omdat ik ook de tijd die ik in de rolstoel zat ook toenam, kwam er steeds meer vocht in de voeten (en de tenen kwam) waardoor de problemen alleen maar erger werden.

Mijn voorstel was al gauw om het drastisch aan te pakken (zachte heelmeesters, etterende wonden) maar ze waren bang dat met mijn historie de kans op een grotere infectie nog aanwezig is. Helaas werd het plan om te zwachtelen en 4 keer per dag in de biotex. Tevens had de dokter met zijn schaar enkele nagels bijgeknipt. Het zwachtelen had spijtig genoeg het tegenovergestelde effect waardoor de tenen nog dikker werden. Ondertussen was ik al 3 weken onderweg en het ging van kwaad tot erger. Tussentijds is er een pedicure langs gekomen en die heeft ook enkele tenen behandeld. Gelukkig zijn die ook iets rustiger geworden maar het bleef lastig met het vele vocht in de tenen. Wel is het elke keer weer een verrassing hoe de verpleging mijn tenen probeert te behandelen. Iedereen heeft er een eigen mening over en dat merk je terug in hoe ze de tenen willen aanpakken. Ik blijf het lastig vinden om steeds te vragen of ze het op eenzelfde manier willen doen als de dokter had voorgeschreven.

Gelukkig werd er eindelijk besloten omdat het de therapie steeds meer in de weg zat om toch dan de chirurg in te schakelen. Die heeft afgelopen donderdag een rand van de linker grote teennagel verwijderd en gezorgd dat er met de antibiotica is gestart.

Maar ik had ook nog een rechtervoet en een grote teennagel. Helaas door een ongelukje van de verpleging is daar een deel van mijn nagel nu afgescheurd 🙁 Vandaag me de wondenronden nu wel meteen geregeld dat de chirurg op korte termijn weer langskomt om nu een stuk nagel van de rechter grote teennagel te verwijderen. Dat wordt dus weer flink met de tanden op elkaar.

Het plan voor komende dagen is vrij eenvoudig. Elke dag 2 keer in de biotex, dan met een borstel de “korsten” en velletjes eraf borstelen, als het gaat bloeden is het niet erg en dan weer betadine zalf erop. Vooral het stuk van het borstelen is een crime, voor mij en voor de verpleging want het druist nogal tegen hun gevoel in om dit te doen. Ik hoop echt dat er eens vooruitgang in komt want ik ben er wel klaar mee. Wel weer de pedicure laten komen want ik heb het idee dat mijn nagels echt snel groeien?

Om positief weer af te sluiten: De paprika’s en pepers groeien goed.  Ik krijg al bijna groene vingers :P. Ik zit op de vrijdag in een kookgroep waar we elke keer wat lekkers koken voor tussen de middag, dus binnenkort kan ik eigen oogst meenemen 🙂

20140715-132453-48293884.jpg

20140715-132452-48292097.jpg