Bacterie weg!

Vandaag geheel tegen de verwachting in al de uitslag gehad van de dokter. Na de laatste operatie van afgelopen week zijn er geen bacterien gevonden in de kweken die zijn afgenomen. Ik kon het bijna niet geloven, zo snel uitslag en eindelijk na al die tijd. Het voelde onwerkelijk aan.

Ik heb voor de zekerheid nogmaals de dokter gebeld. Ik vond het maar vreemd dat nu de uitslag na 1 week al bekend was. De reden hiervoor was dat de andere keren er wel een bacterie werd gevonden na 1 week, dat de bacterie dan moest doorgroeien om te kijken op welke antibiotica hij goed reageerde en om goed te bepalen welke soort het was. Dit zorgde ervoor dat de uitslag normaal minimaal 2 weken op zich liet wachten.

Helaas is er zoals gebruikelijk een grote MAAR, de bezinking in mijn bloed is nog te hoog. De bezinking geeft aan of er een infectie in het lichaam aanwezig is. Deze is vaak verhoogd na een operatie. De bezinking moet nu dalen en stabiel blijven, wat enkele weken kan duren. Als het dan goed is kan er eventueel overlegd worden voor de prothese. In de tussentijd moet ik gewoon de antibiotica blijven gebruiken. Ik hoop natuurlijk op een spoedige vooruitgang.

Deze uitslag geeft me sowieso een hoop positieve energie die altijd welkom is 🙂

Leave a Reply