Jaar na transplantatie

Vandaag is het exact 1 jaar na de stamceltransplantatie. De transplantatie lijkt volledig geslaagd, alle cellen van de donor doen hun werk. Het is voor de rest alleen helemaal anders gelopen als verwacht.

De heupproblemen blijven aanhouden, nogsteeds veel pijn die niet wegtrekt. Afgelopen week 2 keer al naar het ziekenhuis geweest. Afgelopen zaterdag wegens een te laag hb, maar helaas in het ziekenhuis bleek dat mijn hb weer hoger was, boven de grens van een bloedtransfusie. Voor niks de hele dag naar het ziekenhuis en kapot door het slechte bed en een transfer die slecht werd uitgevoerd. Heel veel onnodig pijn door geleden.

Gisteren naar het ziekenhuis gegaan voor de uitslag van de bacterie in de heup en het weghalen van de hechtingen. Gelukkig was de dokter er netjes op tijd, het uithalen van de hechtingen was niet echt plezierig, maar uiteindelijk wel gelukt. Het vervelende was dat ze niet wisten hoe het nou exact met de bacterie staat. Ik heb dus geen uitslag gekregen en moet langer wachten. Ik heb geen flauw idee hoe lang, maar ik bel volgende week wel. Nu ook een hoop andere dingen aan mijn hoofd waar ik geen rekening mee had gehouden.

Ondanks alle tegenslagen van afgelopen jaar gaan we gewoon door, en ik kijk uit naar de volgende stap dat ik duidelijkheid krijg over de bacterie en hopelijk het plaatsen van een nieuwe heup. Het revalideren zal me erg zwaar vallen maar ik knok door.

 

Leave a Reply