Pijn

Inmiddels zijn we al weer een tijdje verder. De pijn in Bas zijn heup is echter alleen maar erger geworden. Lopen met de rollator gaat niet meer. Bas kan zich nu alleen nog met zijn elektrische rolstoel voortbewegen. Vrijdag mochten we onverwacht weer een keer naar het LUMC. Bas had de avond daarvoor koorts gehad. Het plan was eigenlijk om hem Donderdagavond laat nog naar het LUMC te laten gaan. Bas heeft echter gezegd dat hij niet van plan was te gaan. Vrijdag rond half 9 is hij opgehaald door de ambulance. Na een longfoto en bloedafname moesten we op de polikliniek wachten op de uitslag. Gelukkig was er voor Bas een bed en kennen we iedereen op de polikliniek intussen. Tot op heden is de poli hematologie het enige onderdeel van het LUMC waar we tevreden over zijn. De zusters en Theo zijn altijd even vriendelijk en bereid om je te helpen. We konden om ongeveer half 3 weer naar huis. Er was niets bijzonders te zien op de longfoto en Bas zijn bloed was ook goed. Er is 1 waarde welke iets afwijkend is maar dit lijkt een klein beetje graft vs host te zijn. Dinsdag weer op controle, dan kijken ze weer verder.

bas is weer terug overgestapt naar zijn oude pijnmedicatie. De revalidatie arts had het voorstel gedaan om andere medicijnen te proberen. Bas heeft dit 1 week gedaan maar de pijn nam toe. Nu is de vraag of het terugstappen naar zijn oude medicatie ervoor zorgt dat de pijn weer minder zal zijn ofdat de pijn in zijn algemeenheid heeft toegenomen.

Ik zal binnenkort gebeld worden om een afspraak in de plannen waarbij ze onderzoek gaan doen naar de rest van Bas zijn botten. Toen hij opgenomen was heeft hij medicatie gehad om de botaanmaak te stimuleren. Echter moet er nog gecontroleerd worden of dit effect heeft gehad en hoe o.a. zijn andere heup eruit ziet. Dit hadden ze echter bij ontslag vanuit het ziekenhuis niet gecommuniceerd. 2 weken geleden lag er een brief in de bus met de uitnodiging voor een onderzoek. Aangezien het meerdere onderzoeken zijn en een hele dag duurt heb ik eerst naar het LUMC gebeld om te vragen waarom dit onderzoek noodzaak is. Niemand kon mij daar wat over vertellen dus toen heb ik aangegeven dat ze deze afspraak konden verwijderen totdat iemand mij kon vertellen waarom het onderzoek nodig is. Vrijdag is Bas gebeld door de arts en deze heeft de uitleg gegeven. Nu dus afwachten tot ik gebeld zal worden.

gr Femke

Omdat het zo een slecht weer is:

Leave a Reply