3 maanden na transplantatie

We zitten vandaag al weer 3 maanden na transplantatie. Afgelopen Dinsdag heeft Bas een controlle afspraak gehad in het LUMC. Vanuit Sophia is er netjes een rolstoeltaxi geregeld en ik kon ook meerijden. Na een beenmergpunctie welke erg pijnlijk was zijn we samen naar de burgerking gegaan. Voor het eerst in 6 wkn weer eens samen wat doen. Daarna was het plan om even op de 6de langs te gaan bij een oud medepatient van Bas. Deze was echter niet lekker dus dat hebben we maar niet gedaan. Daarna kreeg Bas zijn t-cellen. Dit is nog minder dan een half zakje bloed en zit er zo in. Nu kan het 2 tot 3 weken duren voordat Bas graft vs host verschijnselen kan krijgen. Bas heeft het prima naar zijn zin bij Sophia. Het eten is er in tegenstelling tot in het LUMC prima te eten. Afgelopen week heeft de revalidatie steeds meer vorm gekregen. Ergotherapie, fysiotherapie en zwemmen staan al op zijn programma. Bas heeft een elektronische rolstoel gekregen dus hij kan nu zelf rond rijden. Het grootste deel van de dag zit Bas in zijn stoel dus dat is ook al een aardige vooruitgang. Het fijne aan de revalidatie kliniek is dat ik altijd mee kan kijken met alle therapieën. Ik heb Maandag met de fysio meegekeken. Het is leuk om te zien dat er steeds wat meer vooruitgang komt. Bas doet goed zijn best en de fysio motiveert hem.

Momenteel lig ik met griep op de bank dus ik ga even niet op bezoek bij Bas. Ik hoop zaterdag weer op bezoek te kunnen gaan.

Leave a Reply