weer terug in het ziekenhuis.

Bas is gisteren weer terug opgenomen in het LUMC. De rede voor zijn opname is dat hij niet meer kan lopen van de pijn in zijn heupen. De afgelopen weken ging het steeds iets slechter. In het begin kon Bas nog prima zonder rollator lopen, daarna had hij de rollator nodig en toen dat niet meer ging ben ik een rolstoel gaan halen bij de thuiszorgwinkel. Hiermee bracht ik Bas naar het toilet en naar bed. Vervelende bijkomstigheid was dat hij met name bij het opstaan flauw viel van de pijn als hij net in de rolstoel zat. Ik wist dat het kon gebeuren maar toch blijft het een naar gezicht. Maandag had ik cursus op mijn werk, ik wilde hier graag naartoe en gelukkig kon Gerard vrij nemen op zijn werk zodat hij bij Bas kon zijn. We waren namelijk op het punt gekomen dat ik wel een aantal uurtjes kon gaan werken maar dat Bas dan niet van de bank af kon komen. Voor mij niet echt een gerust gevoel. Dinsdag moest Bas op controle, Bas heeft toen Maandag het ziekenhuis gebeld en aangegeven dat we niet konden komen omdat Bas de auto niet meer in kan. Het ziekenhuis heeft toen een hulpambulance laten komen om Bas op Dinsdag op te halen. Ik had voor Bas al een tas met spullen gepakt want ik was niet voornemens om Bas mee naar huis te nemen. In het ziekenhuis bleef het nog lange tijd onduidelijk of hij opgenomen kon worden. Bas kreeg eerst nog 2 zakken bloed omdat zijn HB erg laag was. Rond 15.30 bleek dat Bas opgenomen kon worden tot en met Vrijdag. Wij zijn benieuwd wat voor wondermiddel ze hebben om hem in 3 dagen weer te laten lopen. Voorwaarde voor mij is namelijk dat Bas wel weer uit de voeten kan met zijn rollator ofdat er andere goede voorzieningen getroffen kunnen worden. Veel mensen benoemen de mogelijkheid voor thuiszorg. Ik snap het nut hiervan maar voor mij is het geen probleem om Bas te helpen met eten, douchen en naar het toilet gaan. En dat is wel waar thuiszorg voor dient. Morgen ga ik dus maar even het maatschappelijk werk bellen in het ziekenhuis om te vragen wat wijsheid is. Het liefst wil ik via een PGB private thuiszorg regelen. Punt is dat een indicatie aanvragen 6 wkn kan duren, ik hoop dat het ziekenhuis hier iets in kan betekenen.

Tot op hede zijn er een aantal onderzoeken gedaan. Bas is bij de cardioloog geweest ivm zijn hartritmestoornis voor de bestraling. Er is een echo gemaakt van zijn heup. Daarbij hebben ze geprobeerd vocht op te zuigen maar dit was geen succes vertelde Bas, veel pijn en maar 3 druppels vocht. Morgen komt de fysio en wij zijn benieuwd dat die van plan is. We verwachten wel iets meer dan een fiets op zijn kamer (dit kreeg hij op de hematologie). Al met al we gaan het zien. Ik word er alleen steeds pessimistischer van.

Groetjes Femke

Leave a Reply