Al weer ruim 1 maand verder.

In de tussentijd is Bas alweer ruim 1 maand geleden getransplanteerd. Transplantatie technisch gezien gaat het redelijk goed. De aanmaak van rode bloedlichaampjes komt langzaam op gang. Dit is een goed teken en het transplantaat lijkt goed aan te slaan. Veel mensen vragen of de transplantatie is gelukt. Hier kunnen we echter geen antwoord op geven. Dit is een kwestie van tijd. Hoeveel tijd weten we niet. Voor nu voelt Bas zich nog steeds beroerd. Hij is erg moe moet met regelmaat overgeven en heeft veel last van zijn heupen. Gisteren is hij in het ziekenhuis weer flauw gevallen. Gelukkig was de arts er snel bij en heeft hij nu ook gezien wat er dan gebeurd. Ik heb bij de thuiszorg winkel een rolstoel gehuurd omdat de ijzeren exemplaren bij het ziekenhuis echt te klein zijn voor Bas. De rolstoel van de thuiszorgwinkel is een stuk beter.

Ik ben Woensdag weer een halve dag gaan werken. Het is erg fijn om weer te werken maar ook lastig om Bas thuis achter te laten. Ik werk nu vanaf ongeveer 13.00u tot 17.00u. Vrijdag ga ik een hele dag werken. Ik merk dat werken weer voor de nodige afleiding zorgt.

In het LUMC kwamen we een aantal oude patiĆ«nten vanuit het HAGA tegen. Deze herkennen Bas zijn klachten en geven aan dat het echt over gaat. Wij hopen dat de eerste 3 maanden snel voorbij zullen zijn. Dat Bas weer wat zelfredzaam is en mijn hulp minder tot niet meer nodig heeft. Dan kan het leven misschien weer enigszins “normaal” worden.

Leave a Reply