huidige stand van zaken

Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen heeft Bas weer een tijdje in het ziekenhuis gelegen. Als alles goed gaat mag hij vanmiddag naar huis. We zijn gisteren bij het LUMC geweest ter voorbereiding op de stamceltransplantatie. Voor ons was het erg vaag of deze nou wel of niet door zou gaan. We hebben in het LUMC ook nog met de hematoloog gesproken en eigenlijk is er niet veel keus. Als er nu geen transplantatie gedaan wordt dan kan het pas eind Januari en dan krijgt Bas nog een aantal (chemo`s). De voorkeur van het ziekenhuis gaat ernaar uit om nu gewoon door te behandelen. Dit was voor ons even slikken. Gevoelsmatig willen we graag nog wat extra tijd samen en zou het fijn zijn als Bas nog wat op kan knappen, rationeel weten we dat Bas ook door moet met de behandeling. Er is dus besloten dat Bas volgende week wel naar het LUMC gaat en dat de behandeling gewoon doorgezet wordt. Wat dit betekend voor Bas zijn osteonecrose is onbekend. De hematoloog gaf aan dat er altijd nog een nieuwe heup in kan (klonk als de normaalste zaak van de wereld). Bas komt nu dus naar huis en dan gaan we nog genieten van de dagen die we samen hebben. We gaan er niet vanuit dat Bas nog heel veel verder zal revalideren en we zien wel wat de tijd ons verder zal brengen.

Leave a Reply