En het is alweer Oktober

Het is een tijd geleden dat ik geschreven heb op het blog.
in dit geval betekende dat, dat alles goed ging. We zijn getrouwd en op vakantie geweest.
Eind mei hadden we nooit gedacht dat dit mogelijk zou zijn.

Bas ligt in de tussentijd al weer 1,5 week in het ziekenhuis.
Zoals hij zelf schreef mocht hij 1 nachtje naar huis het eerste weekend.
Zoals we al verwacht hadden was dat een eenmalige actie.
Momenteel is Bas goed beroerd van zijn chemo. Hij heeft een vieze smaak in zijn mond moet regelmatig overgeven en is ook al weer aardig wat kilo`s afgevallen.

Vanavond hadden we het erover dat we het alle 2 niet erg vinden als ze ons in slaap brengen en weer wakker maken als alles voorbij is. Dat Bas niet thuis is valt vies tegen. De eerste lange opname was in het begin en dat is dan toch anders dan wanneer je aan het einde van je chemokuren zit. We tellen alle 2 de dagen af maar wat gaat dat langzaam. Aan de andere kant is het einde van de chemo`s in zicht. We hebben nu concrete datums wanneer Bas naar het LUMC moet. Zoals het er nu naar uit ziet krijgt op 28-11-2012 zijn stamcellen.  Er is een donor en alle in het LUMC wordt Bas verwacht. Vooraf zijn er nog 2 andere afspraken in het LUMC waarbij wij de uitleg over de donatie krijgen en waarbij Bas medisch nog een keer helemaal onderzocht wordt.

In het begin leef je toe naar de stamceldonatie. Nu het steeds dichter bij komt vraag je je toch ook af wat ons daarna nog te wachten staat. Bas zal nog wel een aantal keer terug moeten naar het ziekenhuis als hij de donatie heeft gehad. Er kan nog een tijd sprake zijn van graft vs host  symptomen.  Ach we zullen het allemaal wel zien…. er is toch niemand die het je kan vertellen.

Leave a Reply