9-7-2012 Op naar de 2de chemo

Vanochtend redelijk vroeg weer naar het ziekenhuis. We hadden om 9.15u een afspraak bij de Hematoloog. Echter moet Bas eerst weer bloed prikken en als kers op taart mogen er 12 buisjes extra worden geprikt. Deze zijn nodig voor europ donor. Ze hebben dit nodig om opzoek te gaan naar een goede stamceldonor. Beetje jammer wat het dat er nog 3 buisjes te gaan waren en dat toen Bas zijn ader er geen zin meer in had. Dus hij mocht nog een keer geprikt worden. We moesten de buisjes eerst bij de poli ophalen en toen weer naar de bloedprik poli. Er fijn al die routes in het ziekenhuis het lijkt wel een mierennest.

De uitslag van de beenmergpunctie was nog niet helemaal binnen. Maar alle uitslagen zijn tot nu toe goed volgens de hematoloog. Bas hoopte erop dat hij nog even tijd had voordat hij weer moet starten met de chemo. Na een checkup van de lab resultaten bleek dit echter niet het geval. Bas zijn lever is voldoende opgeknapt en de nieuwe chemo kan dus starten. Afgesproken is dat de nieuwe start Woensdag zal zijn. Bas krijgt nu een kuur van 3 weken. Dit zal zoals het er nu uitziet poliklinisch gebeuren. 2 keer per week moet Bas naar het ziekenhuis voor een infus en een prik. Daarnaast moet hij dagelijks tabletten slikken. Volgens de hematoloog heeft deze chemo niet de bijwerkingen op de darmen. Dus we hopen dat Bas de komende tijd goed kan blijven eten en dan toch wel wat aan kan sterken. Hij is gelukkig wel een paar kilo aangekomen de laatste tijd. Het gaat ook iedere dag weer wat beter. Bas is nog wel onrustig s`nachts en kan daar slecht door slapen.

Afgelopen dagen veelal lekker gegeten. Gisteren bij Oma en vanavond met Joep en Aurora spare ribs gegeten. Moeten er nu nog  maar van genieten zolang het kan. Bas kijkt veel naar 24 kitchen en heeft dus een heleboel ideeën met wat hij allemaal wil eten.

gr Femke

Leave a Reply