Zaterdag 2 Juni 2012

Zo de eerste chemo zit erop. Was toch wel spannend. Ik zou eigenlijk gaan werken vrijdagochtend maar toen ik Donderdagavond erover nadacht kwam ik tot de conclusie dat ik toch graag bij Bas wilde zijn. Gelukkig was dit geen probleem.
Het vervelende is alleen wel dat men aangeeft dat de chemo om 10.00u is en dat ze dan om 11.30 met de chemo aankomen. We weten alle 2 dat het zo gaat in het ziekenhuis maar toch vind ik het vervelend. De eerste zak met chemo zat er binnen 15 min. Toch vreemd om te zien dat de verpleegkundige zich aankleed als een soort marsmannetje en dat het infus bij Bas aanhangt. Geeft te denken wat voor troep het is.

Daarna nog een rugenprik waardoor ze vocht afnemen en chemo toedienen. Er is namelijk een vergroot risico op hersenvliesontsteking.  Al met al was het een lange dag in het ziekenhuis. Ik weet op een gegeven moment ook niet meer waar we het over moeten hebben. Bas maakt in die zin niet veel mee en buitenom mijn werk gebeurd er bij mij ook niet veel.

Vrijdag kwamen mijn pa en ma weer naar Leidschendam. Ze logeren dan bij ons thuis en helpen mij met het huishouden en de boodschappen. Normaal hou ik daar niet van maar nu is het toch wel prettig. Kan gewoon de was in de droger laten zitten totdat mijn moeder komt. In de middag naar Bas geweest in het ziekenhuis. Hij zwelt op door het vocht. Heb dus maar een maat grotere sokken gekocht want hij kan zijn normale sokken niet meer aan. Daarnaast was hij erg blij met bruinen bonen soep uit blik. Arme verpleegkundige die vanavond werken.

Ik ga vanavond skypen met Bas en proberen te chillen op de bank. Ik ben nog steeds erg moe. Al slaap ik nu wel beter.

gr Femke

Leave a Reply