30-06-2012

In de tussentijd is Bas alweer bijna 1 week thuis. Het gaat nog steeds niet lekker.
Bas heeft veel last van zijn darmen. Dit zorgt voor hevige pijn die wel langzaam steeds minder wordt.

Woensdag zijn we naar het ziekenhuis geweest. Het was een afspraak tussendoor dus het was niet Bas zijn eigen hematoloog. De hematoloog heeft geprobeerd om ons gerust te stellen dat de buikpijnen echt geen signalen voor grote problemen zijn.  Het is een bijwerking van de chemo die bij alle jongeren onder de 40. De hematoloog was erg tevreden over de uitslagen van de eerste chemo. Bas zijn bloed waarde waren ook naar behoren. Leverwaarde waren iets verhoogt maar dit was nog niet zorgwekkend. Volgens de hematoloog trek dit nog wel bij. Bas zijn stemming gaat wel wat beter. Goed slapen en minder pijn zouden het helemaal top maken.

Bas slaapt wel iets beter maar, is in de nacht nog steeds veel wakker. Het eten gaat wisselend, we proberen om ervoor te zorgen dat Bas niet zoveel afvalt. Ik heb deze week nog 1 keer het ziekenhuis gebeld en ze hebben direct medicatie voorgeschreven voor de klachten die Bas had. Gezien Bas veel is afgevallen heeft hij nog wel wat hulp nodig gedurende de dag. Onze water rekening zal wel aardig wat hoger worden aangezien bas 4 keer per dag doucht om zo de pijn te verminderen. Het is nu jammer dat we zelf geen bad hebben maar daarvoor is Bas al naar Oma Jonker geweest.

Komende Maandag moeten we weer naar het ziekenhuis. Dan horen we als het goed is hoe Bas zijn behandeling verder gaat verlopen. Misschien worden de komende chemo kuren poliklinisch. Maar we gaan nog maar nergens vanuit.

gr Femke

Leave a Reply