Weer thuis!!!

Zo inmiddels is Bas weer thuis.

Gisteren heb ik hem opgehaald vanuit het ziekenhuis. Leukemie technisch ziet alles er goed uit. De eerste chemo lijkt zijn werk goed te hebben gedaan. Echter heeft Bas nog heel veel pijn in zijn darmen. Dit schijnt een bijwerking te zijn en daar kunnen ze niet veel aan doen. De enige medicatie die er is legt namelijk de stoelgang weer stil. En dat willen we ook niet.

De eerste nacht thuis is dan ook erg onrustig verlopen. Het prettige is wel dat Bas weer in zijn eigen bed kan liggen en in ons eigen huis zijn ding kan doen. Hij is redelijk verzwakt door de chemo wat inhoud dat zijn energie level 0 is.

Woensdag gaan we naar de poli om daar te horen/vragen hoe alles verder gaat verlopen. In het ziekenhuis is aangegeven dat de 2de chemo mogelijk poliklinisch kan. Dat zou voor ons echt geweldig zijn. Ik kan Bas dan naar het ziekenhuis brengen en dat kan hij daarna weer mee naar huis.

Een groot aantal medicijnen zijn afgebouwd. Nu zijn er nog 2 tabletten over die Bas moet slikken. Ik mag hem morgen zijn laatste prikje tegen trombose geven en ook zijn laatste prednison. Als nu de pijn nog weg gaat en Bas weer goed slaapt kan hij (en ik ook) even bijtanken.

Voor de rest is het erg fijn om samen thuis te zijn ook al doen we niets. Zodra we weer iets meer weten na de afspraak van morgen laten we het weten.

Gr Femke

 

Leave a Reply