Een hoop info

Vandaag 2 zakken bloed gekregen om alles weer een beetje op peil te krijgen.

In de middag was er grote visite van de dokter. Er kwam weer een hele hoop informatie op me af. Ze zijn nogsteeds niet blij met de variant van leukemie, met de T-cellen die ik heb. Daarom willen ze nu al opzoek naar een donor. Joep heeft de grootste kans om als donor te kunnen fungeren (25%) maar anders is er ook een redelijk groot donornetwerk in Europa waar je ook een goede kans uit haalt,

Ook is er weer wat meer duidelijkheid over de behandeling. We dachten dat we al iets verder in het traject zaten, maar ze rekenen de prednison vanaf de dag dat je de volledige dosis krijgt. Daarom gaat nu vrijdag de chemo starten en ruggenprikken voor behandeling van hersenvlies.

Misschien krijg ik morgen een infuus in het sleutelbeen. Daar moeten ze een kleine operatie voor doen omdat het goed moet gebeuren. Voordeel is dat ze niet meer steeds bloed hoeven te prikken dan, maar dat ze het kunnen aftappen.

Al met al een hoop nieuws, ik ben vast weer dingen vergeten te schrijven maar dat komt vanzelf wel hier denkik. De dokter benadrukte ook het belang om positief te blijven en alles rustig per dag te verwerken. Het heeft immers geen zin om onnodig zorgen te maken over dingen die kunnen gebeuren.

Ik focus me ook op alles wat goed gaat, zoals dat mijn bloedgroep A positief is 🙂

Ik ga nu proberen netjes me kwartiertje te fietsen en dan vanavond lekker een tv serie kijken en lezen.

groetjes uit het resort aan zee 😉

Leave a Reply