Dag 6. 27 Mei 2012

Het is weer Zondag! Vandaag 2 keer goed nieuws gekregen. We zijn nogmaals gebeld voor het LUMC dat de uitslagen van de 3 potjes sperma goed zijn. Bas hoeft niet extra in te leveren en ze hebben voldoende rietjes eruit kunnen halen. Wij zij nu helemaal niet met kinderen bezig maar het is toch fijn om te weten dat dit in de toekomst nog wel mogelijk is. Daarnaast is de waarde van de leukocyten nog verder gedaald. De prednison lijkt goed zijn werk te doen. Zolang deze goed zijn werk doet start Bas nog niet met de chemo. Je kan al wel zien dan zijn gezicht wat dikker is door de prednison. Ik ben vandaag wat later gekomen. Bas had in de ochtend bezoek en we hadden afgesproken dat ik uit zou slapen en rustig aan zou doen. Ik moet wel zeggen dat het alleen slapen vies tegen valt. Ik merk dat ik uitstel om te gaan slapen. Zo lag ik vanavond ook pas om 1.00u in bed. Gelukkig werd ik ook pas om 9.00u wakker. Als ik eenmaal in bed lig slaap ik gelukkig wel snel in. Dus familie en vrienden geen rede voor zorgen. Ik moet hier ook gewoon aan wennen.

Het is weer een volle dag met bezoek. Bas ligt nu even te tukken voordat de nieuwe bezoek ronde begint 🙂 We zijn nog steeds erg blij met al het bezoek maar het is ook wel vermoeiend voor Bas. Daarnaast wordt je ook wel loom hier op de afdeling. Wij vermoeden dat dit komt omdat ze hier iets met de luchtdruk doen. Ze zorgen ervoor dat bacteriën en virussen hier niet graag komen en als ze er wel zijn dat ze dan weer weg gaan.

Bas begint al een beetje een dag patroon te ontwikkelen. In de ochtend fiets hij 15 min. Hij mag van de fysio iedere dag 15 min fietsen. Door onderzoek is aangetoond dat dit goed werkt bij de aanmaak van rode bloedlichaampjes. Van de arts hebben we vernomen dat dit goed is voor zijn herstel.

Ik heb een aantal spelletjes meegenomen. Waaronder het korte kaartspel van Catan. Dus mannen als jullie op bezoek komen kunnen jullie catannen.

gr Femke

 

Leave a Reply