1e week thuis

De 1e week thuis zit er al weer zo goed als op. Het is erg wennen om weer opnieuw uit te vinden wat handig is en wat het minste energie kost. Gelukkig ben ik wel langzaam aan mijn draai aan het vinden.

Heb redelijk al wat met de meubels geschoven en vandaag heb ik een nieuw bed geleverd gekregen waardoor ik makkelijker kan opstaan, zeker met het oog op de eventuele operatie volgend jaar. Voor de rest kleine aanpassingen zoals een nachtkastje op wieltjes 🙂 en een soort trolley op wieltjes waardoor ik eenvoudig wat spulletjes kan meeslepen door het het huis.

Er komt elke ochtend thuiszorg helpen met het douchen, maar ik verwacht als ik eenmaal de badkamer verbouw ik ook een manier zal vinden om niet meer afhankelijk te zijn van de thuiszorg. Maar momenteel moet ik niet teveel tegelijk willen. Wel zaten er al weer van die echte mutsen tussen die je na 15 minuten goedbedoelde adviezen geven als van: “Met voldoende wilskracht komt alles wel weer goed”. Werkt niet echt motiverend als mensen dat op z’n manier doen. Gelukkig heb ik ook gewoon leuke normale thuiszorg gehad.

2 keer in de week is er huishoudelijke hulp die zorgt voor schoonmaak en eventueel hulp met boodschappen. Vooral het stukje boodschappen lijkt me fijn. Ik heb er nog geen gebruik van gemaakt, maar aangezien ik momenteel nog niet zelfstandig in/uit de flat kan omdat de entree bij de portiek nog niet aangepast is, is dit fijn zodat ik toch naar buiten kan.

Voor de rest voelt een hoop vertrouwd aan, ik had laatst het gevoel toen ik achter mijn bureau zat en ik wou wat te drinken pakken dat ik wou staan. Dan is het wel even een rot gevoel dat je beseft dat je niet meer kan lopen. Maar het is zo enorm lekker om na al die tijd niet meer op de klok te leven van een kliniek of ziekenhuis en normaal te kunnen eten dat het een hoop goed maakt. Ik kan ook gewoon weer s’avonds lekker op de bank liggen en film kijken.

Ik ben al bijna klaar met de antibiotica kuur en hoop dat hierna de MRSA weg is (en blijft). Dan kan ik beginnen aan poliklinische revalidatie. Kijk er naar uit om te kunnen zwemmen en fitnessen. Ook heb ik begrepen dat de aanvraag voor een handbike is goedgekeurd door de gemeente en ik binnenkort gebeld wordt voor een afspraak te maken voor een passing. Wel gaat mijn riante vergoeding voor regiovervoer met 50% omlaag. Van 35 euro per maand naar 17,50. Ik snap überhaupt niet hoe men voor 35 euro per maand zich kan laten vervoeren met regiovervoer. Lang leve de zorg overdragen naar de gemeente?

In november kan ik eindelijk naar de notaris voor het passeren van de hypotheekakte en hoop ik ook uitspraak te hebben van de gemeente betreffende de badkamer. Zal weer wat rust geven als alles geregeld is.