MRSA

MR SA

Tja, de titel geeft het al weg. Helaas is er vandaag bij mij MRSA vastgesteld. Erg klote omdat ik de laatste tijd veel vooruitgang maakte. Ik zit dus nu in contact isolatie, dus ik mag niet de kamer af en alles moet goed gereinigd worden.

Het begon bij het Sophia met een andere patient die op een andere vleugel was waar MRSA was geconstateerd. Daarom werden de patienten met open wonden afgelopen week gekweekt (waaronder ik) en zodoende bleek ik en iemand van de verpleging de bacterie te hebben opgelopen. Er wordt nog verder onderzoek gedaan naar de herkomst, maar eigenlijk maakt dat voor mij nu weinig uit. De gehele staff en patienten van de kliniek worden nu ook getest.

Zelf wordt ik vanaf morgen met een soort scrub behandeld en gaan ze mij volgende week weer testen of dat voldoende effect heeft gehad. Gelukkig kan ik nog een hoop oefenen op mijn kamer en willen ze ook kijken om te zorgen dat ik alsnog af en toe naar buiten kan om niet weer heel de tijd op de kamer vast te zitten.

Nu verder naar het goede nieuws, ik heb laatst gestaan zonder mij vast te moeten houden aan een looprek. Raar maar waar met een dubbele girdlestone, maar wel erg positief. Ook ben ik sinds 1,5 jaar weer eens in een supermarkt geweest. Erg vreemd, veel indrukken en dan merk je hoezeer je al die tijd in een omgeving met weinig prikkels leeft.

De sfeer op de afdeling is goed, er zijn momenteel gezellige patienten waar ik het goed mee kan vinden.

Ik ben benieuwd hoe het allemaal gaat lopen met de bacterie. Ik baal er erg van omdat het eindelijk weer een stuk beter aan het gaan was, dat dit weer erbij komt. Maar ik heb de rest ook allemaal overleefd, dus dit kan er ook wel weer bij.