Duurste schoenen ooit

Vandaag heb ik nieuwe schoenen aangeschaft. Het is een vlos (voorlopig orthopedisch schoeisel). Ik begreep dat ze circa 1100 euro kosten 😀 😀 :D. Gelukkig hoef ik maar 10% van het bedrag te betalen en is de rest gedekt door de verzekering. Voor het geld krijg je handgemaakte schoenen die helemaal zijn aangepast naar mijn voeten.

Alles wordt netjes opgemeten en er wordt een soort gipsmal gemaakt van de voeten. Ik heb onderaan een foto bijgevoegd waar het resultaat op staat. Van de gipsmal wordt een 3D-scan gemaakt en dan kunnen ze in de computer nog aanpassingen maken. De schoenen worden van leer of vilt gemaakt en hij komt tussentijds nog passen. Over circa 10 dagen zijn ze al klaar. Ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

Het doel van de schoenen is te zorgen dat ik stabieler kan staan. Door de spitsstand sta ik teveel op mijn tenen en het voorste gedeelte van de voet. In de vlos komt een hoge hak waardoor ik ook de hiel belast en hierdoor gelijkmatig de druk op de voet verdeel. Afhankelijk van de voortgang kan er dan steeds een stukje in de hak worden weggehaald waardoor ik uiteindelijk weer netjes plat op de grond sta zoals het hoort.

Voor de rest gaat alles zijn gangetje. Ik zit al iets rechterop in de rolstoel, we hebben de leuning weer een paar graden dichterbij de 90 graden gebracht zodat het in de buurt komt van een normale stoel. Het is natuurlijk weer erg wennen in de heupen en de spieren en pezen moeten flink aan het werk. Tevens proberen we te zorgen dat ik recht kan staan in de loopbrug en dat ik gewicht op de benen laat toenemen. Nu steun ik veel op de armen en als ik dan meer op de benen probeer te staan is dat erg zwaar. Vooral in de heup geeft het veel last.

In het zwembad gaat het redelijk ok. Elke keer erg zwaar maar toch is het erg fijn. Afgelopen week gezwommen met crocs die ik van een mede-patiënt had geleend en deze zorgen dat de polyneuropathie klachten ook minder zijn. Dus ik ga modieuze crocs kopen :P, het wordt steeds erger met mij.

De plantjes doen het ook goed, ik heb op de kamer nu alleen nog maar parika’s en pepers staan, de rest staat bij mijn ouders.

20140603-134558-49558562.jpg

20140603-134600-49560125.jpg

20140603-134556-49556609.jpg