Geen nieuwe heup

Ik ben nog geen 30 min geleden gebeld door de orthopeed.
Bas heeft geen nieuwe heup gekregen……….

De orthopeed heeft mij het volgende uitgelegd:
Op het moment dat ze Bas open sneden kwam er pus uit. Dit is te verklaren door de harde plek die Bas al weken op zijn heup/bovenbeen heeft zitten.
dit is een overduidelijke indicatie voor een ontsteking en dit is een no go voor een nieuwe heup. De orthopeed heeft alles schoongemaakt en antibiotica in de ontsteking ingebracht.
Alles is op kweek gezet en nu is het afwachten hoe lang het nog gaat duren voordat de ontsteking over is. De orthopeed heeft wel de kop van het heup gewricht eruit gehaald. Nu maar hopen dat de pijn dan toch wel minder zal zijn. Bas ligt momenteel in de uitslaapkamer en men verwacht dat hij over 2 uur op de afdeling zal zijn. Ik wil jullie vragen om Bas niet direct te gaan overladen met smsjes/apjes. Dit is voor ons de zoveelste tegenvaller en ik weet zelf ook al niet goed wat met dit nieuws te doen. Marijke is onderweg naar het ziekenhuis zodat ik niet alleen hoef te wachten totdat Bas weer op de afdeling is. Zodra ik/wij weer iets meer weten zal ik het laten weten.

Ik heb net nogmaals de arts gesproken. De verwachting is dat de pijn nu minder gaat worden. Er is een grote kans dat de grote hoeveelheid pijn dus ook samen hangt met de ontsteking die er dus in Bas zijn been zat. Zowel de kop als de kom zijn beide beschadigd en moeten dus vervangen worden. Zoals het er nu naar uit ziet zal Bas nog zeker 2 wkn in het ziekenhuis blijven en daarna gaan ze weer verder kijken waar hij naartoe kan gaan. Al die tijd zal hij antibiotica moeten blijven gebruiken en moeten we wachten op de kweken die zijn afgenomen. Er zijn 8 kweken op verschillende plaatsen afgenomen. Morgen zal de othopeed zelf aan Bas vertellen hoe en wat. Indien wij dat willen kunnen we altijd een extra gesprek aanvragen. De orthopeed begrijpt gelukkig heel goed dat de rek er bij mij wel uit is en dat het moeilijk is om hiermee om te gaan.

gr Femke

Leave a Reply