update Sophia

Vanavond hebben Bas en ik een gesprek gehad met de revalidatiearts bij Sophia.
Hierin heeft ze haar bevindingen ten aanzien van de afgelopen periode met ons besproken. Waar het op neer komt is dat Bas in een neerwaardse spiraal terecht is gekomen en dat hij hier moeilijk uit kan komen. De grote teleurstelling in het LUMC heeft Bas geen goed gedaan. Doordat het niet lekker ging met Bas is ook zijn revalidatie op een laag pitje komen te staan. We hebben met de revalidatie arts besproken hoe het komt dat Bas niet echt vooruit gaat. Voor ons speelt hier een grote rol dat er vanuit het LUMC het beeld is geschetst dat Bas een nieuwe heup moest hebben en dat er geen andere mogelijkheden zijn. De revalidatie arts is nu ook de eerste die ons duidelijk heeft kunnen maken wat bot necrose inhoud en waarom een nieuwe heup nu geen goede optie is. De kans is namelijk redelijk aanwezig dat de doorbloeiding van het bot nog wel op gang komt. Het APD kan hier nog wel bij helpen, dit in tegenstelling wat in het LUMC is aangegeven.

De afspraak is nu dat Bas weer langzaam aan gaat revalideren. De pijn medicatie gaat worden afgebouwd om zo te kijken wat nog echt nodig is. De kans is groot dat Bas al gewenning heeft ontwikkeld voor de oxicontin en dat het ook minder goed werkt. Als Bas nu intensieve fysio oefeningen moet doen kan hij pijnstilling krijgen en als er geen fysio is gaat hij het zonder proberen. Als alles meezit is Bas mogelijk volgende week van de oxycontin af.

Vanmiddag heeft Bas al weer in zijn rolsotel gezeten. De fysio helpt hem met de transfer want de kracht in zijn benen is weg. De pijn viel erg mee en Bas vond het erg fijn om toch weer even te zitten. Dit zal nu opgebouwd worden in overleg met de fysio. Bas heeft gelukkig erg veel vertrouwen in de fysio dus dat is erg fijn.

De afspraak is nu dat we over 2 wkn weer evalueren en dat we dan weer verder gaan kijken. We gaan ervanuit dat het Bas zal lukken om de postitieve lijn vol te houden en dat hij over een x aantal weken weer kan lopen. Hoe het met de pijn zal gaan moeten we afwachten maar we proberen er vertrouwen in het hebben dat dit ook weer goed komt.

Leave a Reply