Genaaid door het LUMC

Ja… genaaid door het LUMC en we kijken er niet eens meer van op, wat een k*t ziekenhuis is het ook.

Bas is Maandag opgenomen en kreeg zoals afgesproken zijn APD infus. De endrocrinoloog gaf toen al aan dat het APD niet veel meer zou helpen voor zijn slechter heup maar mogelijk wel voor de goede heup. Volgens de endrocirniloofg was alles in kranen en kruiken omtrent een nieuwe heup. Wij waren hier alle 2 erg blij mee want dan gaat er eindelijk wat gebeuren. Echter had Bas een ingegroeide teennagel en deze moest eerst verwijderd worden. Als zijn teen dan genezen was kon er alsnog een nieuwe heup in. Dinsdag komen er 2 orthopeden langs en deze geven aan dat Bas inderdaad een nieuwe heup krijgt. Woensdag komt 1 van deze 2 terug naar Bas en geeft aan dat ze nog wel even moeten overleggen met de chirurg omdat deze een akkoord moet geven. Donderdag voor 16.00u zou Bas hier duidelijkheid over krijgen. Wij voelde de bui natuurlijk al weer hangen. Donderdag geen orthopeed gezien en Vrijdag (vandaag) zou bas m 9.30 door de ambulance worden opgehaald. Ik was om 08.30u in het ziekenhuis en  ben direct gaan vragen of ze de orthopeed konden laten komen anders kon Bas namelijk niet weg. Ongeveer 15 min later staan er 2 orthopedisch chirurgen aan bed. Dan weet je genoeg want ze komen niet voor niets met 2 man. Ja meneer Jonke…..r wij zijn niet van mening dat een nieuwe heup de pijn weg gaat nemen. We willen het nog even aankijken, en als het goed is moet met de tijd de pijn minder worden. Daarnaast is het wel ons advies om toch te bewegen ondanks de pijn. Dit kan ervoor zorgen dat de spieren aansterken en dat is alleen maar in uw voordeel. Vervolgens kwamen er nog een aantal redenen waarom het niet zou kunnen. Bas heeft aangegeven dat hij hier niet blij mee is aangezien er eerst anders is afgesproken. De chirurg geeft daarop aan dat hij degene is die het laatste woord heeft en dat hij niet wil opereren los van wat Bas wil. Nu moeten we het weer maar aankijken. Hoe lang ervoor staat dat het beter moet gaan kon er niet gezegd worden. De chirurg wil ook geen deadline stellen ten aanzien van de operatie. Wij hebben vervolgens verzocht om direct contact op te nemen met Sophia om dit daar door te geven en te bespreken hoe nu verder. Bas kan wel bij Sophia blijven en over 2 wkn heeft de chirurg contact met de arts van Sophia. 1 klein voordeel is dat deze 2 elkaar kennen en dat de arts van Sophia aangaf wel vertrouwen in hem te hebben.

Ik heb geen zin op dit moment om het hele verhaal tot in detail op te schrijven. Kort samengevat valt het weer vies tegen en zijn we dus voor de 100ste keer genaaid door het LUMC. Fijn jongens dat jullie zo goed rekening houden met de patiënt en weten hoe communicatie werkt. Daarnaast maakt het geen reet uit dat je morfine slikt voor de pijn want je moet gewoon even doorbijten. Bas zou heel graag even 10 min willen ruilen met de chirurg wij zijn benieuwd of hij er dan nog hetzelfde over denkt. 1 ding staat wel vast er gaat een klachtenbrief de deur uit en daarmee wachten we niet tot Bas klaar is met zijn behandeling.

 

Leave a Reply