Zo de stamcellen zitten erin

Om half 4 vanmiddag heeft Bas zijn nieuwe stamcellen gekregen.
In het LUMC hebben ze er eerst nog voor gezorgd dat de t-cellen vernietigd werden en daarna werden ze aan het infuus aangehangen.
Het inlopen van de stamcellen duurde 1 uur. De verpleegkundige controleren om de 15 min Bas zijn bloeddruk en temperatuur. Deze bleven gedurende de transplantatie goed.
Bas was alleen wel erg suf en moe van de medicijnen die hij gekregen had tegen allergische reacties. Hij heeft dus het grootste deel van de tijd liggen slapen.
Daarna kreeg hij het koud maar dit leek ook snel weer over te gaan.
Bas gaf zelf aan dat hij een droge mond kreeg maar dit is nog niet storend.
Het vervelende is dat hij nog steeds erg misselijk is en moet braken. Echter zit er niets meer in zijn lijf dus dit is erg inspannend. Het braken lijkt wel te verminderen dus dat is mooi. Nu is het een kwestie van afwachten hoe het verder verloopt. De verwachting is dat Bas op korte termijn zijn dip zal krijgen. Zijn waarde zullen dalen tot het 0 punt en dan weer op moeten bouwen. Bas zit nu in volledige isolatie wat betekend dat alle visite een mondkapje op moet. De schuifdeuren gebruiken ze gelukkig niet meer. Mochten er veranderingen zijn dan laat ik het weten.

Leave a Reply