Behandelplan

Ik krijg veel vragen over de behandeling, dus ik hoop zo even wat meer info te kunnen krijgen. Mij was het ook zeker niet duidelijk in het begin, je krijgt zo veel informatie steeds op je af.

Ik laat me behandelen via het protocol hovon 100. Ze proberen de ziekte systematisch aan te pakken en daardoor goed te onderzoeken wat wel werkt en wat niet werkt. Door mensen met mijn ziektebeeld via hetzelfde protocol te behandelen kunnen ze beter de resultaten vergelijken.

Momenteel zit ik in de inductiekuur, en volgens het schema loopt deze 35 dagen. De 1e 7 dagen krijg ik voornamelijk als 1e prednisolon. Deze blijft praktisch de gehele kuur.

Op dag 8 heb ik 3 verschillende chemo’s gekregen. Daarna krijg ik op dag 15 weer 3 chemo’s. Dat is als het goed is 8 juni. Op dag 21, 14 juni, krijg ik weer een chemo en dag 22 weer 2 chemo’s of indien nodig van de uitslagen nog een 3e chemo. Dag 29, 22 juni, wordt de laatste chemo. Daarna wordt de prednison afgebouwd en is de inductiekuur toegedient en hopelijk ook succesvol.

Daarbuiten krijg je dus allemaal medicijnen die de bijwerkingen moeten tegengaan.

Voorlopig gaat het allemaal vrij goed, ik hou wat vocht vast en wissel daardoor veel met me gewicht. Eetlust is goed, alleen me smaak is heel vreemd. Het is heel afgevlakt en vreemd aan het worden. Maar ik neem het allemaal voor lief. Ook omdat ik goed drink mag ik zonder de infuus paal. Dat is ook een grote verademing 🙂 De verveling slaat gelukkig ook niet toe. Ik struin een beetje over de afdeling, fiets als het kan 2 keer per dag (moet wel opletten dat ik me niet teveel vermoei) en kijk films, tv series en lees eens wat boeken.

Nogmaals bedankt iedereen voor de steun en lieve berichtjes die ik ontvang. Ik ben vaak niet altijd even snel om alles te beantwoorden, maar er wel erg blij mee.

Leave a Reply