Vrijdag 23 mei

Vandaag weer fris opgestaan en goed ontbeten. Ik probeer te zorgen dat ik zo fit mogelijk de chemo inga. De planning was vrij rustig vandaag, er komt veel bezoek langs en dat breekt al de dag. Nogmaals erg fijn want je kan gewoon rustig kleppen en nu ben ik nog niet super ziek, in elk geval niet in het doen en laten.

De resultaten van de CT scan zagen er goed uit, geen opgezette klieren en alleen de milt vergroot. De arts was er niet ontevreden over.

Ik ben ook verhuisd naar kamer negen, dus aan het einde van de gang. Deze kamer is even groot maar heeft gewoon maar 1 bed. Dat is al gedaan voor als de kuur straks begint. Ik krijg nu al Prednison en de bedoeling is dat deze al voorbereidend werk doet. De arts legde uit dat het gunstig is dat dit aanslaat, zodat ze daardoor iets later met de chemo kunnen beginnen.

Helaas vandaag geen MRI gehad. Wel vervelend want je zit er gewoon op te wachten. Er is een paar keer voor gebeld door de AIO (arts in opleiding) en de AA (assistent arts) maar kennelijk veel sproedjes ertussen. Ik kreeg van een andere patiënt de tip om dit bij mijn hoofdbehandelaar aan te geven omdat die dus wel weer wat voorrang kunnen regelen als arts.

De psycholoog is ook langs geweest en daar ook een fijn praatje mee gehad. De gevoelens van onmacht, verdriet en het niet meer in controle zijn besproken en gewoon een fijn gesprek gehad. Je begint zelf ook relaxed te zien en het te accepteren. Het zal uiteraard de ene dag anders zijn dan de andere dag. Andere patienten zijn hier ook een goede hulp in. Een ander lotgenoot wist me positief te melden dat hij hier nog niemand dood had zien gaan de afgelopen 6 maanden, dus dat is ook een opsteker. Het zijn toch de dingen waar je gauw aan denkt. Ook krijg je echt bruikbare tips mee en gewoon een goed gevoel.

Vandaag ook wat aan fysiotherapie gedaan. We hebben in de te warme gang 2 hometrainers staan, wat gewichten en een step ding. Onder begeleiding van de fysiotherapeuten een test gedaan om te kijken hoe ik er nu voor sta. Lekker een kwartiertje kunnen fietsen, wat ik voortaan ga proberen om elke dag even te kunnen doen. Ze hebben er afgelopen jaar onderzoek naar gedaan en er zijn veel positieve effecten op de behandeling als je goed in beweging blijft.

Nu nog een beetje surfen en kijken of ik ook hier niet mijn films en series kan downloaden 🙂 Achja, ik hou me wel bezig. Het is alleen wel verrekte warm zeg, mag dan wel mooi zon kant en zeezicht hebben, met de temperatuur die hier standaard al hoger staat is dat ook geen pretje.

Leave a Reply